Galeria

Galeria 2023

GaleriabYrp53A%j5Mclzpj

Wielkanocne stroiki 2016
Wielkanocne stroiki - warsztatyPomysłowe dekoracje to cykl warsztatów, które odbywają się cyklicznie w Ośrodku Kultury zawsze przed Świętami Wielkanocnymi. Podczas zajęć uczestnicy wykonują świąteczne stroiki i ozdoby. 11 marca odbyła się kolejna edycja warsztatów i także tym razem powstały małe dzieła sztuki. Głównym motywem było jajo ozdabiane na różne sposoby. Techniki były dowolne, można było jajko owinąć sznurkiem lub rafią, a także przyozdobić w gałązki wierzby, bazie i sztuczne kwiatki. Efekt pracy budził podziw, a stroik zapewne stanie się ozdobą świątecznego stołu.
Festiwal Dobrego Smaku 2011
„Festiwalu Dobrego Smaku”.Niespotykane smaki, wykwintnepotrawy, egzotyczne i całkiemswojskie zapachy zawładnęły mieszkańcamiPoznania i Powiatu Poznańskiegopodczas organizowanej na StarymRynku w Poznaniu piątej edycji„Festiwalu Dobrego Smaku”.Największa plenerowa impreza kulinarnaw Polsce została zorganizowana w dniach12-15 sierpnia bieżącego roku. W ramachwydarzenia odbyła się wielkopolska edycakonkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”,konkurs na „Polską NalewkęRoku” oraz na najsmaczniejszą czerninęi ciasto drożdżowe.Powiat Poznański wraz z gminami na przygotowanymstoisku prezentował atrakcjeturystyczne regionu. Luboń oprócz przygotowanychfolderów, ulotek i gadżetówmiejskich zaprezentował lubońską potrawęregionalną. Pyra z boczkiem, cebuląi sosem czosnkowym przypadła do smakuzarówno starszym, jak i najmłodszymuczestnikom Festiwalu.