Galeria

Galeria 2023

GaleriabYrp53A%j5Mclzpj

Wystawa prac uczestników zajęć plastycznych dla młodzieży i dorosłych 2011
Wystawa prac uczestników zajęć plastycznych dla młodzieży i dorosłychW maju otworzyliśmy wystawę prac uczestników zajęć plastycznych dla młodzieży i dorosłych w Ośrodku Kultury w Luboniu. Wystawa jest dla nich świetną okazją do zobaczenia swoich prac w przestrzeni publicznej, dokonania oceny swojego talentu i zaangażowania. Wiele z prezentowanych rysunków i obrazów prezentuje zaskakująco wysoki poziom i warto im się baczniej przyjrzeć.W wystawie biorą udział: Ola Herr, Klaudia Kampa, Weronika Perz, Marlena Szczepska-Jakubowska, Kamila Trusiewicz i Jan Jakubowski.Prace, które można oglądać od 17 maja br., powstawały w okresie ostatnich 9 miesięcy. Są rezultatem poszukiwań i zmagań z różnymi zagadnieniami i technikami plastycznymi. Celem zajęć prowadzonych przez artystę plastyka Dariusza Głowackiego jest rozwijanie talentu i zainteresowań związanych ze sztuką, a także przygotowanie do ewentualnej dalszej edukacji plastycznej. W ramach cotygodniowych spotkań można poznać: zasady kompozycji obrazu, dobierania koloru, używania narzędzi rysunku i malarstwa oraz przydatne informacje z zakresu historii sztuki.
Festiwal Dobrego Smaku 2011
„Festiwalu Dobrego Smaku”.Niespotykane smaki, wykwintnepotrawy, egzotyczne i całkiemswojskie zapachy zawładnęły mieszkańcamiPoznania i Powiatu Poznańskiegopodczas organizowanej na StarymRynku w Poznaniu piątej edycji„Festiwalu Dobrego Smaku”.Największa plenerowa impreza kulinarnaw Polsce została zorganizowana w dniach12-15 sierpnia bieżącego roku. W ramachwydarzenia odbyła się wielkopolska edycakonkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”,konkurs na „Polską NalewkęRoku” oraz na najsmaczniejszą czerninęi ciasto drożdżowe.Powiat Poznański wraz z gminami na przygotowanymstoisku prezentował atrakcjeturystyczne regionu. Luboń oprócz przygotowanychfolderów, ulotek i gadżetówmiejskich zaprezentował lubońską potrawęregionalną. Pyra z boczkiem, cebuląi sosem czosnkowym przypadła do smakuzarówno starszym, jak i najmłodszymuczestnikom Festiwalu.